Moussetårtan blev faktiskt lika god som den brukar igår. Testade en ny variant med krossade polkagrisar på och ingen sprit i...allt för att barnanpassa för en viss liten födelsedagstös vi var och hälsade på igår kväll. Nu blev det ju så att barnen hann gå och lägga sig innan efterrätten serverades men vi vuxna gillade barnversionen med!
Födelsedagsbarnet fick en liten ihopknåpad present också som jag hintade om i förra inlägget. Här kommer bilder på resultatet...en vimpelgirlang att hänga över sängen!
Födelsedagsbarnet fick en liten ihopknåpad present också som jag hintade om i förra inlägget. Här kommer bilder på resultatet...en vimpelgirlang att hänga över sängen!



Årets första pyssel! Lär bli fler vimplar för de var riktigt roliga att göra!

Måste ju också berömma gårdagens kock som hade lagat supergod lax! Verkligen supernice lördagkväll kan man sammanfatta det som! Här kommer receptet på moussetårtan jag verkligen kan rekommendera...har gjort den många gånger och lär göra den många gånger till! :)
Receptet räcker till ca 8 bitar står det men räkna med att den räcker till många fler...den är riktigt mäktig!
Botten: Krossa 11 digestivekex och blanda med 50 g smält osaltat smör. Tryck ut som botten i en form med löstagbar kant som du klätt med bakplåtspapper. (Klipp en rundel till botten och remsor till kanterna.)
Fyllning: Lägg 300 g marshmallows i en kastrull tillsammans med 6 msk mjölk och 1/2 tsk kanel. Smält marshmallowsarna på svag värme under omrörning (se bild i förra inlägget...) och ta sedan från värmen och låt kallna.
Smält 350 g mörk blockchoklad i vattenbad alt. mikro. Låt svalna något. Vispa 4 dl vispgrädde till skum.
Rör ner 4 msk rom (kan uteslutas eller bytas mot valfri spritsort...tänk bara cointreau! Det måste ju bli gott!), 4 msk starkt kaffe, den smälta chokladen och grädden i marshmallowsblandningen. Eventuellt kan man även tillsätta 75 g grovhackade pekannötter eller valnötter också! Bred ut massan i formen med digestivebottnen. Ställ den kallt att stelna.
Dekoration: Sikta kakaopulver över tårtan precis innan servering och strö över riven blockchoklad. Eller så går det bra med krossade polkagrisar!
Tårtan kan med fördel göras dagen innan vilket ju är bra för mig som brukar köra ihop det lite för mig! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar